Pak de regie met de verzuimapplicatie van 100 Present verzuimmanagement

100 Present vroeg Eleven een verzuimportaal te ontwikkelen om grip te krijgen op het verzuimproces van werknemers, de administratie te verlichten en de werknemers zelf meer verantwoordelijkheden te geven in het verzuimproces.

Project beschrijving

100 Present, onderdeel van Business People, was op zoek naar een applicatie waarbij de werknemers meer verantwoordelijkheden krijgen en worden aangesloten bij hun eigen verzuimproces. Op basis van deze wensen en rekening houdend met de verplichtingen die voortkomen uit Wet verbetering poortwachter de heeft Eleven een verzuimportaal gerealiseerd waarin het volledige proces van een ziekmelding kan worden doorlopen.

Werknemers kunnen zichzelf ziekmelden via de applicatie. Op basis van de ziekmelding wordt automatisch een dossier geopend, waarbij de datum van ziekmelden leidend is voor het verdere verloop van het dynamische verzuimproces. Werknemers worden per sms en e-mail op de hoogte gehouden van informatie en afspraken vanuit het portaal. De verzuimconsulenten van 100 Present zien in het dashboard welke dossiertaken er per dag afgerond moeten worden, met als doel om het proces van de Wet verbetering poortwachter te volgen.

Naast de geautomatiseerde procestaken biedt het portaal ook mogelijkheden voor handmatige taken en notities, die worden weergegeven in een overzichtelijke timeline. Bij het heropenen van een dossier binnen dezelfde ziekteperiode worden de taken en notities hersteld zoals de Wet verbetering poortwachter voorschrijft. Daardoor gaat er geen belangrijke informatie en tijd verloren.

Specificaties

Techniek

Java 8 voor maatwerk onderdelen
Spring Boot voor het REST backend
Spring Data JPA voor overzichtelijke repositories
Spring Security authenticatie en authorisatie
Vue.js frontend Javascript framework
AWS SNS voor SMS verzending

Online

2017

Benieuwd wat ons beweegt? Lees ons blog!

Meer lezen over waar onze passie ligt en wat ons bezig houdt. Surf dan eens rustig door ons blog en reageer op artikelen die onze medewerkers op het blog plaatsen.