Zeven scholen, elk met een eigen karakter

Voor ISW Scholengroep realiseerden wij een informatieve en interactieve site, die eenvoudig is te beheren vanuit zeven locaties.

Bekijk project live!

Project beschrijving

Interconfessionele Scholengroep Westland (ISW) is een dynamische school, met een open blik op de wereld. De scholengroep biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus en op zeven locaties. Elk met een eigen karakter.

Voor ons de uitdaging om een digitaal platform te creëren, waarin het karakter van ISW en haar locaties goed tot hun recht komen. Daarnaast onze taak om ervoor te zorgen dat men dit eenvoudig en efficiënt kan beheren.

Bureau Het Echte Werk ontwikkelde de nieuwe huisstijl en het ontwerp van de website. Op basis hiervan bouwde wij de ISW website en de subsites voor de locaties. De ISW website vormt min of meer de voordeur van alle scholen. Hier vindt men informatie over het opleidingsaanbod, specialisaties en ook de visie van de scholengemeenschap. Vanuit deze website kunnen de verschillende subsites per locatie worden bezocht. De locaties hebben de mogelijkheid om binnen het herkenbare stramien hun eigen keuzes te maken voor de navigatie. Daarnaast hebben ze door verschillend kleurgebruik en fotografie hun eigen uitstraling.

Het CMS is zo ingericht dat iedere school zijn eigen content kan beheren, maar dat er ook koppelingen zijn gemaakt tussen de sites. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwsberichten of agenda-items van een locatie ook eenvoudig op de ISW website worden getoond. Uiteraard is er ook de koppeling met Magister, het schooladministratiepakket waarin ouders inzage hebben in de gegevens van hun kinderen. Daarnaast hebben we in dit project verschillende modules ingezet en ontwikkeld, bijvoorbeeld voor het beheren van veel gestelde vragen, formulieren en testimonials. Ook zijn de zoekfuncties in de site nog intuïtiever gemaakt en maakt ISW gebruik van onze Intranet module.

Specificaties

Connected

TOOLBOX WMS

Techniek

JAVA, Elastic Search, Pagespeed, Bootstrap voor responsive layout

Online

2015

Benieuwd wat ons beweegt? Lees ons blog!

Meer lezen over waar onze passie ligt en wat ons bezig houdt. Surf dan eens rustig door ons blog en reageer op artikelen die onze medewerkers op het blog plaatsen.