Full Page Cache

Dit artikel gaat over caching, maar wat is caching eigenlijk en waarvoor is het nuttig? Caching is het opslaan van het resultaat van een langzaam proces zodat bij het opnieuw aanroepen van dit proces met dezelfde parameters meteen het resultaat teruggegeven kan worden

Lees verder

Snellere websites door verspreiding van content

Veel internationaal georiënteerde websites hebben websites die wereldwijd in verschillende landen worden bezocht. Een bekend probleem is dat deze websites niet in elk land even snel reageren. Dit is het gevolg van de werkelijke afstand die er ligt tussen de gebruiker en de locatie waarop de website gehost wordt.

Lees verder

Continuous Delivery

Zo'n 2 jaar geleden tijdens een sessie op Devoxx over het onderwerp Continuous Delivery stelde de spreker aan de zaal vol developers de vraag hoe vaak deze een uitlevering van hun projecten konden doen. Op het antwoord 'Een keer per maand' stak iedereen de hand omhoog. Bij 'Een keer per week' gingen er al wat handen naar beneden. Na 'Een keer per dag', 'twee keer per dag', 'vier keer per dag' bleven er al weinig handen over. En bij 'zestig keer per dag' barste de zaal in lachen uit. Maar de spreker meende het serieus: waarom zou je niet in staat zijn om 60 keer per dag je project uit te leveren...? Niet dat je dat als developer wil, maar je zou het wel moeten kunnen.

Lees verder

Wat is het zoekwoord (not provided)?

In het rapport zoekwoorden van Google Analytics verschijnt sinds 18 oktober 2011 het zoekwoord (not provided). Dit betreft bezoeken aan een website waarvoor de gebruikte zoekwoorden niet vrijgegeven worden. Een gevolg van de wijziging die Google heeft doorgevoerd om zoeken veiliger te maken. Onder andere voor mensen die (met toenemende mate) gebruik maken van onbeveiligde internet verbindingen op publieke locaties geeft Google aan.

Lees verder

Checklist: nieuwe regels nieuwsbrieven

Per 1 januari 2012 worden de regels voor het verzenden van e-mails met reclame strenger. Zo mag je bijvoorbeeld geen nieuwsbrieven meer versturen vanaf een ‘no reply' e-mailadres. Check de nieuwe regels en voorkom torenhoge boetes.

Lees verder

Niet helemaal gevonden wat je zocht?

Geen probleem, waarschijnlijk hebben wij wel gewoon een antwoord voor je. Om het makkelijk voor je te maken
bellen wij je gewoon terug. Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.