De voordelen van een wachtwoordmanager

Netwerken en servers zijn over het algemeen goed beveiligd, datalekken en cybercriminaliteit krijgen hoge prioriteit bij de meeste bedrijven. Met het toenemende gebruik van applicaties krijgt deze beveiliging ook steeds meer aandacht. Maar hoe zit het met de gebruikers van de applicaties? En de medewerkers van het bedrijf? Er schuilt een groot risico in het gebruik van accounts en wachtwoorden.

Regelmatig je wachtwoord wijzigen, die wijzigingen dan weer onthouden en dat voor tig verschillende apps en sites. Je herkent het vast, want je weet dat het belangrijk is, maar toch sluipt het gemak van een goed te onthouden (maar onveilig) wachtwoord er in. Om die reden maken we bij Eleven gebruik van een wachtwoordmanager. Je kunt het ziet als een digitale kluis, waardoor je nog maar 1 sterk wachtwoord hoeft te onthouden. En dat biedt voordelen:

 1. Nog maar 1 wachtwoord
  Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een wachtwoordbeheerder om beveiliging te verbeteren, is dat je niet alles zelf hoeft te onthouden. Alleen het wachtwoord van de wachtwoordmanager, uiteraard kan dit geen eenvoudig wachtwoord zijn, maar nog wel te onthouden.

 2. Sterke wachtwoorden, voor elke applicatie
  Omdat je de ingewikkelde wachtwoorden niet hoeft te onthouden, kun je ze wel inzetten! Dat betekent dat iedereen de nieuwste aanbevelingen voor veilige wachtwoorden kan gebruiken, inclusief het gebruik van lange ingewikkelde combinaties, symbolen, interpunctie en hoofdletters. En dat voor elke applicatie! Zo krijg je een verhoogde beveiliging over de hele linie.

 3. Snelle toegang
  Bij het gebruik van een wachtwoordmanager, hoef je slechts één keer in te loggen en kun je vervolgens met een sneltoetscombinatie een gebruikersnaam en wachtwoord automatisch laten invullen. Dat scheelt tijd en hoef je niet steeds de wachtwoord herstel functie te gebruiken :)

 4. Méér dan wachtwoorden
  Naast het gebruik van wachtwoorden en gebruikersnamen voor applicaties, kun je vaak meer opslaan. Veilige toegang tot creditcard informatie, een pincode of andere belangrijke informatie behoort vaak ook tot de mogelijkheden.

 5. Gedeelde accounts
  Voor veel bedrijven kan het beheer van wie toegang heeft tot welk account zeer tijdrovend zijn - vooral als meerdere mensen toegang tot één account nodig hebben, er nieuwe mensen het team komen versterken of het team verlaten. Met een gedeeld bestand kun je in een wachtwoordmanager dit efficiënt beheren en wijzigen. 

Naast de inzet van een wachtwoordmanager gebruiken wij, in sommige gevallen, ook twee-factor-authenticaties. Met een twee-factor-authenticatie kan een applicatie alleen worden benaderd, wanneer er een extra code wordt ingevoerd die is gegenereerd door een ander apparaat (bijvoorbeeld een telefoon, tablet of pc). Daarmee gaat de veiligheid in het gebruik van applicaties nog meer omhoog. 

Wil je van gedachten wisselen over een wachtwoordbeleid? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Daarmee geldt in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving. Hiermee is het voor iedereen nog meer van belang om in te zorgen dat we informatie goed blijven beschermen! Lees alles hierover in onze vorige blog.

Niet helemaal gevonden wat je zocht?

Geen probleem, waarschijnlijk hebben wij wel gewoon een antwoord voor je. Om het makkelijk voor je te maken
bellen wij je gewoon terug. Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.