Eleven
Menu

Grip ophet netwerk.

We kunnen wel spreken van een duurzame relatie met Caiway, zij zijn namelijk al klant sinds het eerste uur. In de afgelopen tijd bouwden we verschillende websites en serviceportalen.

Wat hebbenwe gedaan.

Tegenwoordig ondersteunen we Caiway in de middleware omgeving. Kort gezegd: we knopen de applicaties aan elkaar!

  1. Bij de integratie van beide bedrijven, na overname van EQT, migreerden we de gegevens van Delta naar MaxBill, het administratiesysteem van Caiway. Alle signalen zijn overgezet zodat geen enkele klant zonder internet zit. In de toekomst ondersteunt Eleven in het overgaan naar een nieuwe versie van MaxBill, zodat alles up-to-date is.
  2. Glasvezel in buitengebieden is een van de markten waarin Caiway en Delta Groep actief zijn. Eleven ondersteunde de automatisering van de aanvragen van glasvezel naar de daadwerkelijke levering. Zo krijgt elke klant de juiste producten geleverd, zoals aangevraagd bij de inschrijving.

Voor de echtetechneuten.

Gebruikte technieken bij Caiway:
Microservices (Spring Cloud & Spring Boot), Hazelcast, Rabbit MQ en MySQL database.

In de Mijn Omgeving kan de klant direct nieuwe televisie pakketten bestellen, door gebruik van microservices. Waar je voorheen een paar dagen moest wachten, kan je tegenwoordig binnen 10 minuten je favoriete programma bekijken.

Hillebrand Gelderblom, Java developer

Highendtechnologie.

De middleware omgeving was vrij in te richten, waardoor we deze helemaal opnieuw opgebouwd hebben met zo'n 20 microservices variƫrend van Spring Cloud tot Spring Boot (de open source technieken van Netflix).

Een applicatievoor iedereen.

Gebruiksvriendelijke serviceportalen en ondersteuning in de middelware omgeving maken het makkelijk voor medewerkers om de klanten van Caiway en Delta hun bestelde producten te leveren. Dat geeft blije medewerkers en klanten!

De impactvan ons werk.