Eleven
Menu

Zusterbedrijf Opserve isAWS Partner!

Onze ervaringen met de cloud

Bij Eleven maken we graag gebruik van cloud diensten omdat deze voor ons en onze klanten veel voordelen bieden, onder andere op het gebied van schaalbaarheid en veiligheid. Daarbij is je infrastructuur direct beschikbaar en kun je makkelijk wereldwijd je sites en applicaties beschikbaar maken. Google en Microsoft bieden interessante mogelijkheden, maar onze favoriete cloud provider is duidelijk Amazon.

Amazon is echt dé marktleider. Ze bieden de meeste diensten aan die gemiddeld genomen ook het meest volwassen zijn. Aangezien we zelf met Java en Linux werken, sluiten de AWS diensten ook perfect aan op onze stack. Ook de bedrijfsvisie van Amazon past goed bij die van Eleven: zo efficiënt mogelijk werken en onze klanten laten meegenieten in de tijdwinst die we daarmee behalen. Ondertussen gebruiken we AWS zelf al zo’n 7 jaar en zien we de mogelijkheden alleen maar toenemen.

Opserve

We zijn echter niet de enige die enthousiast zijn over wat AWS te bieden heeft: Opserve, ons zusterbedrijf, specialiseert zich in Linux serverbeheer én AWS diensten. Opserve beheert bijvoorbeeld onze kantoor- en buildinfrastructuur die al helemaal in AWS staat. Ook zijn we regelmatig samen aan het werk om applicaties en sites voor klanten naar AWS te migreren. Opserve heeft de afgelopen tijd veel moeite gestopt in het traject om AWS Select partner te worden. Om partner te worden moet je aan een hele waslijst van criteria voldoen. Zo moet je o.a. een aantal projecten succesvol realiseren en moeten medewerkers pittige examens doorstaan voor hun certificering. Gelukkig heeft Opserve de afgelopen maand het laatste groene vinkje weten te halen en zijn ze vanaf nu officieel AWS Select Partner!

De voordelen van AWS Partner

AWS Partner zijn heeft allerlei voordelen, zoals directe communicatie met Amazon zelf, zodat je kunt profiteren van al hun kennis en ervaring. Als Select Partner krijg je bijvoorbeeld toegang tot specifieke resources over AWS diensten die niet publiekelijk beschikbaar zijn. Daarnaast krijg je allerlei mogelijkheden voor trainingen en opleidingen aangeboden. Gelukkig kunnen wij dankzij de nauwe samenwerking met Opserve hier ook van meegenieten.

We maken nog lang niet gebruik van alle mogelijkheden die AWS als platform biedt, dus we zijn van plan de komende periode onze expertise flink uit te breiden, zowel bij Opserve als Eleven. We denken dat we nog veel meer voordelen kunnen behalen door slim gebruik te maken van AWS diensten. Voor ons een leuke technische uitdaging en voor onze klanten uiteindelijk een betere oplossing.