Eleven
Menu

Werken bij Eleven,maar dan thuis

Situatie

Het zijn bijzondere tijden in deze Corona crisis en iedereen heeft met de gevolgen te maken, ook wij bij Eleven. Wij hebben de maatregelen van de overheid direct opgevolgd en sinds vrijdag 13 maart werkt nagenoeg iedereen thuis. Alleen voor het hoogstnoodzakelijke zijn er 2 a 3 collega’s op kantoor, verspreid over de verdieping.

Persoonlijke interactie vinden we erg belangrijk en daarom hebben we collega’s altijd gemotiveerd om zoveel mogelijk op kantoor te werken, maar dat is voorlopig natuurlijk geen optie. Toch gaat het werk gewoon door en hebben we manieren moeten vinden om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan.

Praktisch invulling

Als eerste lag de focus van Eleven op het praktische. Het toevoegen van een videoconferentie (Google Hangout) aan alle bestaande afspraken in onze agenda’s, maar ook het gebruik van onze communicatiemiddelen intensiveren. Denk daarbij aan chat, mail, telefoongesprekken, etc. Zo is in de eerste dagen een systeembeheerder op kantoor gebleven om ook onze VPN verbinding te monitoren en in de gaten te houden. Alle medewerkers werken thuis en willen daarbij ook veilig werken, dus gebruiken we ons kantoornetwerk voor het benaderen van de belangrijkste onderdelen.

Als tweede vinden we het belangrijk dat iedere collega het werk ergonomisch, vrij van obstakels en zo prettig mogelijk kan uitvoeren. We hebben iedereen aangespoord om op een rustig moment alle benodigde middelen van kantoor te halen. Bureaustoel, laptopstand, beeldscherm, keyboard en muis, kabels: alles beschikbaar gesteld om thuis een prettige werkplek te realiseren.

Huidige ervaringen

De eerste week was enorm wennen voor ons allemaal. Normaal gesproken hebben we elke vrijdag een Demo Friday en in de eerste week van thuiswerken hebben we dat moment aangegrepen om iedereen weer even bij elkaar te hebben. Dit hebben we gedaan via één grote Google Hangout waarbij iedereen de ervaringen van hun afgelopen week deelde. Daarnaast presenteerde onze Scrum Master, Martijn, een aantal tips en adviezen over thuiswerken om zo iedereen goed op weg te helpen. Sommige tips waren super praktisch, zoals zorgen dat je wifi thuis een wachtwoord heeft i.v.m. informatiebeveiliging, maar hij gaf ook advies over hoe ouders met kinderen afspraken kunnen maken zodat iedereen gefocust kan werken en toch ook aandacht voor elkaar heeft.

Hoe verder

Als Eleven hebben we het geluk dat onze werkzaamheden voornamelijk digitaal zijn. Klanten kunnen nog steeds dezelfde dienstverlening van ons verwachten en we gaan verder met het realiseren van een aantal grote opdrachten. Ook sollicitanten worden nog steeds op gesprek uitgenodigd, alleen dan via Google Hangout. Als je ook eens digitaal wilt solliciteren, kun je hier onze vacatures vinden.

Verder zijn we plannen aan het maken voor de lange termijn, als de situatie nog lang gaat duren. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat we niet het onderling contact verliezen en willen daarom een aantal (digitale) activiteiten organiseren. In deze tijden moet het werk leuk en praktisch blijven.