Eleven
Menu

Tennis,maar dan net even anders

De sport wordt inmiddels door 10 miljoen spelers in 50 landen beoefend. Padel wordt altijd 2 tegen 2 gespeeld en de wanden en hekwerk zijn onderdeel van het spel. Padel is eenvoudig te leren en is geschikt voor jong en oud!

We verzamelde bij La Playa in Rijswijk welke beschikt over 5 panoramische padelbanen met een soort van kunstgras. Na een korte uitleg over de spelregels en de indeling van de teams werd er fanatiek gestart.

Eleven krijgt padel instructies

De eerste ronde was nog wat zoeken naar de techniek. Een vrij klein racket met gaatjes, een bal die onder, achter, over en langs je heen vliegt en dan ook nog eens een teamgenoot waar je soms tegen je aan loopt. Veel onnodig heen en weer rennen, een hoop discussie maar bovenal een hoop lol op de baan!

Actiefoto tijdens een potje padel

Na een korte pauze (waar de echte fanatiekelingen onder ons geen gebruik van maakte) was het tijd voor een laatste sessie.

Actiefoto tijdens een potje padel

Uiteraard werd de inspanning beloond met een heerlijk drankje aan het einde.

Eleven geniet van een drankje na een paar uur padel

Padel blijkt toch een meer intensieve sport te zijn dan men aanvankelijk denkt, maar is heel enthousiast ontvangen door de deelnemers, wellicht ontstaat er binnenkort wel een Padel Team Eleven :)