Eleven
Menu

Nieuw bijEleven

Kort geleden ben ik als java webdeveloper begonnen bij Eleven. In dit blog kijk ik terug naar hoe mij dit is bevallen.

Passie voor kwaliteit

Wat mij vooral is opgevallen, is de drive om goede software te maken. Voor het tweede project waar ik bij betrokken was, een grote webportal, had de klant voor externen een demo gepland. Deze deadline kwam rap dichterbij terwijl het de vraag was of we daar op tijd klaar voor waren. In plaats van druk vanuit de product owner omdat alles toch maar op tijd af te hebben gaf hij nog eens extra aan dat de kwaliteit het belangrijkste is. Uiteindelijk is iedereen hier het beste mee af. De klant wordt op de lange termijn niet blij van een buggy product en de toekomstige onderhoudbaarheid wordt niet op het spel gezet. Natuurlijk is het halen van een deadline belangrijk, maar dat wordt gedaan door vooraf goed in te schatten, niet door dingen aan het eind af te raffelen.

Behulpzame collega's

Diezelfde passie voor goede kwaliteit in code kom ik ook bij mijn collega's tegen op momenten dat ik vastliep. Soms op simpele vragen, zoals: 'Van welke branch moet ik werken?', maar juist ook op de ingewikkeldere vragen als "Hoe zit de architectuur van dit project in elkaar', of 'Waarom is deze keuze gemaakt?'. Bij veruit de meeste vragen nemen mijn collega's de tijd om net wat meer context geven zodat ik niet alleen direct verder kan, maar de volgende keer ook weet hoe ik het zelf kan aanpakken. Hierdoor kon ik al snel zelf aan de slag.

Inwerken

Ondanks de behulpzame collega's is het toch altijd een beetje zoeken in de eerste paar weken. Hoe werken de processen, hoe kom ik bij de projecten, waar staat de documentatie, enzovoort. Om me te helpen te landen in de organisatie had ik in de eerste 2 weken een inwerkprogramma waarbij ik met het grootste deel van de collega's gesproken heb over uiteenlopende onderwerpen, van BHV tot Jenkins en van Bitbucket tot de gezamenlijke lunch. In deze tijd heb ik ook gesproken over mijn opleidingsbudget. Wat wil ik leren en welke conferenties wil ik bijwonen? Het antwoord? Je kunt mij dit jaar tegenkomen op Devoxx en ik ga beginnen aan een Spring Professional Certification.

Nu ik een aantal maanden aan het werk ben bij Eleven kan ik wel zeggen dat mij dit goed bevalt.

Lijkt dit je wat? Ik zoek nog collega's.