Eleven
Menu

Fronteers conference 2018

Hét jaarlijks terugkerend event vanuit de vakvereniging voor front-end developers. Onze front-enders Nick, Remco en Patrick waren erbij! Dit jaar georganiseerd in het DeLaMar Theater, waar zo'n 900 personen deelnamen aan het congres. Bijgekomen in het weekend, kwamen ze maandag geïnspireerd en vol energie binnen. Kijk, dat willen we allemaal wel!

Het front-end vakgebied is breed en afwisselend, dat was goed terug te zien in de talks; naast de 'standaard' onderwerpen als accessibility en performance werd er bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan privacy, ethiek en Internet of Things.

Overall zijn er een aantal terugkerende punten in de verschillende talks:

  • 100% van de gebruikers van je website hebben wel eens een beperking, doe geen aannames over je bezoekers.
  • User Experience gaat boven Developer Experience.
  • Voorkom negatieve impact van je tools op het eindproduct: "Control your tools, don't let the tools control you!". Begrijp de tooling die je gebruikt als developer, weet wat voor impact deze hebben op het eindresultaat en richt ze goed in.
  • Wees bewust van de invloed (zowel positieve als negatieve) en verantwoordelijkheid die je als ontwerper/developer hebt op het eindproduct en de gebruikers van je producten.

Ook krijgen we een kijkje in de huidige ontwikkelingen:

  • Chris Lilley (de co-editor van de CSS 4/5 specificatie) heeft verteld over de (nabije) toekomst van webtypografie: kleurrijker en dynamischer
  • John Wilander (WebKit Security Engineer bij Apple) heeft verteld hoe ze hun intelligent-tracking-prevention hebben toegepast en hoe ze dit in de toekomst nog slimmer willen maken.
  • Kenneth Rohde Christiansen (Intel en Chrome) geeft uitleg over hoe je via het web een verbinding met hardware kan opzetten (zoals een smartphone) door middel van WebBluetooth en WebUSB.

Twee dagen vol interessante mensen, onderwerpen en complete front-end focus. Voldoende inspiratie opgedaan om weer een aantal Innovation Days te vullen!