Eleven
Menu

Elevenon the move

In beweging

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is: je voelt je fitter, je slaapt beter en het doet ook wonderen voor je gemoedstoestand. In ons beroep zitten we voor een groot deel van de dag en krijgen we van nature alleen beweging met het loopje naar het koffiezetapparaat of het rondje na de lunch. Zelfs dat is in deze thuiswerkdagen al een stuk minder! Het is daarom extra belangrijk om juist nu actief te blijven.

Virtueel op reis

Om elkaar op een leuke en laagdrempelige manier te motiveren, hebben we My Virtual Mission ingezet. Dit is een app waarbij je met een groep een virtuele reis kan maken met behulp van Google Maps. We hebben onszelf in eerste instantie uitgedaagd om binnen 90 dagen gezamenlijk 13.500 kilometer af te leggen door Europa! Iedereen kan daarbij een bijdrage leveren door in beweging te zijn. Wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, yoga: wat jij graag doet. Het is geen race en iedere bijdrage is welkom.

Op de kaart kunnen we onze voortgang precies volgen. We hebben een mooie route afgelegd waarbij we vanuit Rijswijk via Lissabon, Boekarest en Oslo weer naar huis zijn gereisd. Het leuke daarbij is dat je vanuit de app ook heel snel Street View kan bekijken, zodat je kan rondkijken op onze huidige locatie. We hebben bewust een route gekozen door de binnenwegen, kleine dorpen en natuurgebieden zodat het uitzicht elke keer weer een verrassing is.

Afgelopen maand hebben we de eerste reis succesvol voltooid, al was het op het einde nog even spannend! Gelukkig hebben we collega’s die het leuk vinden om lange fietstochten te ondernemen als het weer een beetje mee zit. Onder de deelnemers is uiteindelijk een FitBit activity tracker verloot, als kleine aanmoediging.

De olympische gedachte

We zitten natuurlijk niet stil: op dit moment zijn we op reis in Japan! Binnenkort zullen de Olympische Spelen daar plaatsvinden en wij bewegen mee. Ons doel is om in 60 dagen 9.000 kilometer af te leggen met als einddatum de laatste dag van de Spelen. Door Street View wordt al snel duidelijk dat het een enorm divers land is met bergen, zee, bos en enorme steden die elkaar in rap tempo opvolgen. Het contrast tussen hypermoderne wolkenkrabbers en vervallen stationnetjes op het platteland is fascinerend om te zien.

Als deze reis voorbij is zullen we een andere leuke bestemming uitzoeken. Hopelijk is het tegen die tijd ook weer mogelijk om gezamenlijk iets te ondernemen. We proberen namelijk elk kwartaal één sportieve activiteit te organiseren voor de mensen die dat leuk vinden, zoals eerder al het schermen of een potje padel. Maar goed, eerst deze reis afmaken: nog 6.686 kilometer te gaan vanuit onze huidige locatie, Bihoro, in het noordelijkste puntje van Japan!