Eleven
Menu

Gebruik een wachtwoord­manager!

Veiliger werken met een eigen kluis


Netwerken en servers zijn over het algemeen goed beveiligd, datalekken en cybercriminaliteit krijgen hoge prioriteit bij de meeste bedrijven. Met het toenemende gebruik van applicaties krijgt deze beveiliging ook steeds meer aandacht. Maar hoe zit het met de gebruikers van de applicaties? En de medewerkers van het bedrijf? Er schuilt een groot risico in het gebruik van accounts en wachtwoorden.

Regelmatig je wachtwoord wijzigen, die wijzigingen dan weer onthouden en dat voor tig verschillende apps en sites. Je herkent het vast, want je weet dat het belangrijk is, maar toch sluipt het gemak van een goed te onthouden (maar onveilig) wachtwoord er in. Om die reden maken we bij Eleven gebruik van een wachtwoordmanager. Je kunt het ziet als een digitale kluis, waardoor je nog maar 1 sterk wachtwoord hoeft te onthouden. En dat biedt voordelen:

 1. Nog maar 1 wachtwoord

  Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een wachtwoordbeheerder om beveiliging te verbeteren, is dat je niet alles zelf hoeft te onthouden. Alleen het wachtwoord van de wachtwoordmanager, uiteraard kan dit geen eenvoudig wachtwoord zijn, maar nog wel te onthouden.

 2. Sterke wachtwoorden, voor elke applicatie

  Omdat je de ingewikkelde wachtwoorden niet hoeft te onthouden, kun je ze wel inzetten! Dat betekent dat iedereen de nieuwste aanbevelingen voor veilige wachtwoorden kan gebruiken, inclusief het gebruik van lange ingewikkelde combinaties, symbolen, interpunctie en hoofdletters. En dat voor elke applicatie! Zo krijg je een verhoogde beveiliging over de hele linie.

 3. Snelle toegang

  Bij het gebruik van een wachtwoordmanager, hoef je slechts één keer in te loggen en kun je vervolgens met een sneltoetscombinatie een gebruikersnaam en wachtwoord automatisch laten invullen. Dat scheelt tijd en hoef je niet steeds de wachtwoord herstel functie te gebruiken :)

 4. Méér dan wachtwoorden

  Naast het gebruik van wachtwoorden en gebruikersnamen voor applicaties, kun je vaak meer opslaan. Veilige toegang tot creditcard informatie, een pincode of andere belangrijke informatie behoort vaak ook tot de mogelijkheden.

 5. Gedeelde accounts

  Voor veel bedrijven kan het beheer van wie toegang heeft tot welk account zeer tijdrovend zijn - vooral als meerdere mensen toegang tot één account nodig hebben, er nieuwe mensen het team komen versterken of het team verlaten. Met een gedeeld bestand kun je in een wachtwoordmanager dit efficiënt beheren en wijzigen. 

Naast de inzet van een wachtwoordmanager gebruiken wij, in sommige gevallen, ook twee-factor-authenticaties. Met een twee-factor-authenticatie kan een applicatie alleen worden benaderd, wanneer er een extra code wordt ingevoerd die is gegenereerd door een ander apparaat (bijvoorbeeld een telefoon, tablet of pc). Daarmee gaat de veiligheid in het gebruik van applicaties nog meer omhoog.